Friday, January 06, 2012

Sista dagen - för den här gången.

En resa skall ha ett bra avslut. Mina två sista dagar på Maui innebar just detta.. Efter att ha återlämnat bilen jag haft senaste veckorna i tisdags och inte lyckats hitta någon annan, till stor del som en följd av tappat VISAkort, så blev cykel transportmedlet. I onsdags bar det som sagt av till utkiksplatsen för Jaws, eller Peahi som även kallas. Grym action från morgon till eftermiddag som tidigare bilder vittnat om. Fler bilder att vänta för övrigt.


Att cykla på Maui, förutom ganska intensiv trafik på vissa sträckor, är ett riktigt bra sätt att uppleva ön på. Efter att ha fått blodad tand efter min Jaws/Haiku-expedition under onsdagen bar det således av från Haiku till Kanaha under torsdagen, tillika den sista dagen på Maui, för den här gången. Maui är synonymt med backar, dalgångar och således kurviga vägar. Full spätta nedför Hana Highway, svooosh ner genom Maliko Gulch och vidare upp mot utkiksplatsen. Härifrån ser man i princip hela kusten ner mot Kahului. Blått hav så långt man ser, visa gäss och fortfarande en hel del vågor kvar. Att cykla västerut är inte dumt alls, då passadvindarna i ryggen gör cykelturen betydligt skönare. Fortsatte således till Ho'okipa Beach Park, där endast ett par kitesurfare var ute. Vidare förbi Mama's och Kuau och till slut kort smoothiepaus (nytt ord för Svenska Akademien?) i gemytliga Paia. Raksträcka mot Spreckesville där en finurlig cykelväg tar en runt flygplatsen och till Kanaha Beach park. Hela cykelturen dokumenterades med GoPro HD2 och Flymount som verkligen kan rekommenderas. Bilder nedan.


Efter att hämtat upp min vindsurfingutrustning blev det ett par timmar kul segling på Kanaha. Bra tryck med 5,0 och setvågorna var riktigt stora fortfarande, omkring logohöjd. Ville inte riskera något och höll mig mest uppåt i vind med bara några vågor ridna och en bakåtloop som facit. Jag antar att de flesta som läser detta har något form av anknytning till vindsurfing, men för er som inte har det bör känslan av att vindsurfa med fullt tryck i grejerna upplevas! Sistaminutenshopping i Paia innan solnedgången och vidare hem för att packa klart inför hemresan.


Lämnade som vanligt en hel drös saker ogjorda på Maui…men jag kommer tillbaka.

Sitter i detta nu på ett tämligen hårt stengolv på Los Angeles flygplats men där både gratis internet och strömuttag finns. Riktigt bra. Ropen skalla - fritt Internet till alla!

Snart dags for en flight till Newark. So long...





No comments:

Post a Comment